Abstederdijk

VAN Een voormalige school ZIJN De voormalige leslokalen getransformeerd tot nieuwe residentiële appartementen.

 

De oorspronkelijke opdracht bestond uit een splitisng in drie appartementen: één appartement per laag. Door in de hoge lokalen een entresolvloer te plaasten was het mogelijk om een vierde appartement te realiseren. De nieuwe tussenvloeren creeën niet alleen extra vloeroppervlak, maar vergroten het ruimtelijke gevoel in de woning. Dit komt doordat deze vloeren een interessante afwisseling tussen hoge en lage ruimtes definiëren. De vrije hoogte is op een aantal plaatsen minder dan 2.1m, waar de naastgelegen ruimte een vrije hoogte van 4.5m heeft. Door intensief vooroverleg met de afdeling erfgoed van de gemeente Utrecht is het Gemeentelijk Monument getransformeerd tot een eigentijds gebouw met behoud van de karaterisitieke monumentale elementen.


Team: Tjerk van de Wetering, Richel Lubbers
Beelden: Cornbread

010 - 4777 580

Wij zijn verhuisd!

Prins Hendrikkade 14 

3071 KB Rotterdam

Neem contact met ons op