Drie onder één kap

Klassiek en modern

 

De karakteristieke kapvorm van de bestaande woning is als referentie gebruikt voor de uitbouw. Twee moderne zadeldaken vormen samen met de historische mansardekap een verrassende compositie.

De uitbreiding van de woning heeft het woonoppervlak verdubbeld. Ondanks de toename van het volume ervaar je de nieuwbouw vanaf de straat als en kleine toevoeging. De uitbouw is als het ware verstopt achter het bestaande pand. Ook binnen ervaar je de expressieve dakvorm waardoor er een ruimtelijke en eigentijdse sfeer ontstaat.  De monoliete uitbouw contrasteert qua materiaal en detaillering met de bestaande woning.  

Het reliëf van de oude bakstenen steekt mooi af tegen de antraciete vlakke gevelplaat van de uitbouw. In het interieur is dit contrast tussen oud en nieuw ook zichtbaar. Door een grote openslaande pui stap je de moderne leefkeuken binnen. Een strak gestuct plafond en gevlinderde betonvloer steken scherp af  tegen het originele houten balklaag en een eikenhouten visgraatparket. Klassiek en modern op een charmante manier bij elkaar gebracht.

Team: Tjerk van de Wetering, Dominique Vermeulen
Beelden: Ossip van Duivenbode

010 - 4777 580

Wij zijn verhuisd!

Prins Hendrikkade 14 

3071 KB Rotterdam

Neem contact met ons op