Woonhuis Bunnik

Van energielabel G- naar a++

 

Een voormalige praktijkwoning uit de jaren ’60 aan de Kromme Rijn in Bunnik, is weer gereed voor de volgende 50 jaar. De inpassing in het landschap en het beperken van het energiegebruik zijn belangrijke pijlers in het ontwerp.

De contouren van de oorspronkelijke woning zijn nog steeds afleesbaar in het nieuwe ontwerp. De fraaie plint van basaltblokken bij de drive-in garage zijn behouden. De oorspronkelijke metselwerk gevels zijn voorzien van stucwerk. De nieuwe verdieping is uitgevoerd in en reliëf van onbehandeld geplatoniseerd hout. Het vegetatiedak zorgt er voor dat oud en nieuw op een subtiele manier contrasteren en bevestigen de duurzame ambities van het ontwerp.

Team: Tjerk van de Wetering, Martijn Meenink, Freddie Slot

Beelden: Ossip van Duivenbode

010 - 4777 580

Scheepmakershaven 58
3011 VD Rotterdam

Neem contact met ons op