Weerd

Een hoekwoning aan de Utrechtse singel wordt voorzien van een nieuwe woonlaag.

 

De woning dateert oorspronkelijk uit 1830 en heeft halfsteens bouwmuren. De extra bouwlaag die hierop is geplaatst is zo licht mogelijk gemaakt. Hiervoor is een houtskeletbouw constructie bekleed met strekaluminium panelen. Het strekmetaal, inwaterend gemonteerd,  laat zonlicht op verassende wijze binnenvallen en zorgt voor de gewenste privacy. De kozijnen die deels achter de metalen voile verdwijnen accentueren de gelaagdheid van de gevel.  De uitkragende dakopbouw is qua positie en materialisering als een autonoom object op het bestaande huis geplaatst. Door het volume aan de achterzijde van de woning uit te laten kragen ontstaan er twee terrassen: Een overdekt terras georiënteerd op de avondzon en een dakterras met een fantastisch uitzicht over de Utrechtse binnenstad.

Door op een slimme manier gebruik te maken van de verschillende vloerniveaus, ontstaat er een ruimtelijk spel van functies die zijn geschakeld om de sculpturale ‘boekentrap’. De luie trap die uitkraagt uit de boekenkast functioneert als een meubel in de ruimte en brengt zonlicht ver de woning in. De ‘boekentrap’ verbindt op een natuurlijke wijze de woonverdieping met de nieuwe opbouw waardoor de bestaande keuken en het nieuwe dakterras visueel bij elkaar gevoegd worden .

Team: Tjerk van de Wetering, Richel Lubbers, Dominique Vermeulen
Beelden: Ossip van Duivendode

010 - 4777 580

Wij zijn verhuisd!

Prins Hendrikkade 14 

3071 KB Rotterdam

Neem contact met ons op